Siirry sisältöön

Kasvattajan esittely

Olen Laura Anttolainen, nykyisin Nurmijärven Klaukkalassa perheeni kanssa asuva kahden lapsen äiti, muutaman koiran, parin kissan ja tuhansien mehiläisten omistaja.
Kennelnimen Kasseon sain vuonna 2007. Kasvattajan peruskurssi oli käytynä jo aikaisemmin, mutta nimen keksiminen, hakeminen ja hyväksyttäminen kesti muutaman vuoden. Eikä minulla tuolloin kyllä ollut kuin uroksia talossa, joten kiirettä ei ollut.
Ensimmäisen oman koirani sain vuonna 1994 kun silloiseen opiskelijatalouteeni muutti sekarotuinen Pirkko. Pirkon ollessa viisivuotias, päätimme yhdessä avopuolisoni Harrin kanssa ottaa toisen koiran. Pitkällisen harkinnan ja miettimisen jälkeen päädyimme rotuna hovawartiin ja haaveilimme merkkivärisestä nartusta.

Vuosituhannen vaihteessa meille muutti kuitenkin Damirazin Myrskytuuli Pyry - isokokoinen blondi hovawart uros. Pyryn myötä tutstuin rotuun sekä koiraharrastuksiin, palveluskoiralajeista jälkeen, hakuun, viestiin ja valjakkohiihtoon sekä tokoon. Kävimme toki myös näyttelyissä muutaman kerran ja Pyrystä tulikin FI MVA.
Vuonna 2004 hain Tanskasta toisen hovawartini Hova Bonde's Indiana Jonesin Pertin. Pertin kanssa harrastus muuttui astetta tavoitteellisemmaksi ja Pertin kanssa kisattiinkin sekä jäljellä, haussa että tokossa voittajaluokkaan saakka. Valjakkohiihtokokeissa käytiin useana vuonna, viimeisimmän kokeen ollessa vuonna 2012 valjakkohiihdon SM-kisat.
Pirkko poistui keskuudestamme vuonna 2008 ja Pyry äkillisesti vatsalaukun kiertymään vuonna 2009. Talo vaikutti todella tyhjältä kun kotona olivat vain Pertti ja kaksi pientä lasta. Niinpä meille muutti alkuvuodesta 2010 itämainen pitkäkarva Pilkku ja kesäkuussa 2010 hain Saksasta narttupennun Paulan, Kvedja aus Vinkonan ajatuksella, että Paulasta tulisi kennelini kantanarttu. Paulalla todettiin kolmevuotiaana kilpirauhasen vajaatoiminta, joten pentuehaaveet hautasin jälleen.

 

2011 meille muutti toinen itämainen kissa, lyhytkarva Pele.
2013 Pertistä tuli toisen kerran isä kun Karoonan kenneliin syntyi B-pentue. Itse en silloin voinut ottaa pentua, joten sijoitin Briiannan, Izan Katrille ja Pasille Jyväskylään. Nyt vuonna 2018 Izasta on tulossa kennelini kantanarttu.

Vuonna 2014 vanhempi poikani sai ensimmäisen oman koiransa, welsh corgi cardiganin, Hova Bonde's Gil Grissomin Pepen.
Aivan vuoden 2017 lopussa joudumme valitettavasti luopumaan Pertistä, joten kotona asuvan laumamme Peet ovat tällä hetkellä: Paula, Pepe, Pilkku ja Pele.